Sommarkonferensen 2018

konferens2018_banner_final
När & Var?

14-17 juni 2018 i Lappvik, Hangö

Tema: ”Sök!”

Sök så ska du finna! Bibeln är fylld av berättelser om personer som sökte. Jesus såg dem! Vi vill inte stagnera utan istället söka oss vidare. Det är som att vara hungrig och törstig efter något mer.

Allmänt

Vi tror att en konferens är ett viktigt redskap för sammanhållning och inspiration. Vi är glada över att vi under de två senaste åren hållit gemensamma sommarkonferenser med Finlands svenska Pingstmission, men detta år inbjuder vi för första gången till sommarkonferens på Sjömansro och Högsand i Lappvik. Vi hoppas att det skall ge inspiration för ande, själ och kropp!

Konferensens huvudsamlingsplats är Ferie- och kurscentret Högsand på Högsandsvägen. Det är endast 700 meter mellan Sjömansro och Högsand.

Årets unika konferensplatser skapar också förutsättningar för fantastiska naturupplevelser. Vi hoppas att det förutom möten och samlingar skall finnas tid att vistas ute i naturen; i tallskogarna, på sandbeachen, kanske en tur till naturstigen på Finlands sydligaste udde i Hangö, paddla kanot, segla, simma och bada, besöka Frontmuseet och på kvällarna efter mötena samlas till lägerbål, korvgrillning och gemenskap på Sjömansrostranden.

Konferens- och mötesplatser

Sjömansro: Hamnvägen 38-40, (onsdag- torsdag) samlingsplats och matservering.
Högsand: Samlingsplats från torsdag kväll- söndag. Här hålls alla möten och samlingar. Högsand är också barnens och ungdomarnas samlingsplats.

Logi

Ordnas både på Högsand och på Sjömansro. Ta med egna lakan och handdukar. Plats för husvagnar-/bilar, tält etc. finns främst på Högsand.

Matserveringar

Frukost ordnas på det ställe där man bor (Sjömansro och Högsand). Lunch och middag ordnas från och med torsdag kl.17 på Högsand. Kl.21- kvällsserveringarna ordnas på Sjömansro.

Kostnader och ekonomi

Vi kommer att praktisera frivilligt gåvogivande (offerglädjens stund), vilket betyder att vi inte har fasta avgifter. MKF kommer dock att ersätta Högsand för sängplatser ca 30€/ natt och mat á 26 €/ dag. Vi tror att det är viktigt att alla har ekonomiska möjligheter att delta i en konferens och därför vill vi praktisera det som beskrivs i 2 Korintierbrevet kapitel 8. (”Tillsammans bär vi varandras ekonomi!”).

Årsmöte

MKF:s och FMF:s årsmöten hålls fredagen den 15 juni kl 11 på Högsand i Lappvik

Intressegrupper och Workshop

- Böneworkshop
- Frontmuseet (guidning)
- Nybörjarpaddling
- Beachvolley
- Sightseeing med buss till Hangö
- Båtutfärd
- Naturstig

Gäster o talare

Britta Hermansson (Swe) är efterfrågad föredragshållare och driver den populära samtalspodcasten “Brittas vardagsrum”. Britta är pastor i Equmeniakyrkan och författare till böckerna Yttre tryck och inre vila, Möten som berör, Mogna vackert och De vi ville bli. På konferensen medverkar Britta under lördag och söndag.

Krister och Lisbeth Gunnarsson är välkända för många av oss. De var elever på Lärjungaskolans första årskurs. Efter många år som missionärer i Ecuador arbetar de idag med bl.a. församlingsplantering. Krister och Lisbeth deltog i pastorernas januarimöte 2018, där deras medverkan uppskattades mycket.  Krister och Lisbeth finns med oss under hela konferensen.

Dessutom medverkar MKF:s egna pastorer och förkunnare.

Anmälning

Anmälan skall göras till: info@missionskyrkan.fi eller via www.mkf.fi före den 27.5.2018.

Program

Programmet läggs upp på hemsidan under våren.

Barn- och ungdomskonferens

Planeringen pågår. Info läggs upp på hemsidan under våren.

Busstransport från Jakobstad

Om tillräckligt stort antal resenärer finns ordnas bussresa till Lappvik torsdag-söndag.