Sommarkonferensen 2018

konferens2018_banner_final
När & Var?

14-17 juni 2018 i Lappvik, Hangö

 ”Det finns mer….”

Sök så ska du finna! Bibeln är fylld av berättelser om personer som sökte. Jesus såg dem! Vi vill inte stagnera utan istället söka oss vidare. Det är som att vara hungrig och törstig efter något mer.

Allmänt

Vi tror att en konferens är ett viktigt redskap för sammanhållning och inspiration. Vi är glada över att vi under de två senaste åren hållit gemensamma sommarkonferenser med Finlands svenska Pingstmission, men detta år inbjuder vi för första gången till sommarkonferens på Sjömansro och Högsand i Lappvik. Vi hoppas att det skall ge inspiration för ande, själ och kropp!

Konferensens huvudsamlingsplats är Ferie- och kurscentret Högsand på Högsandsvägen. Det är endast 700 meter mellan Sjömansro och Högsand.

Årets unika konferensplatser skapar också förutsättningar för fantastiska naturupplevelser. Vi hoppas att det förutom möten och samlingar skall finnas tid att vistas ute i naturen; i tallskogarna, på sandbeachen, kanske en tur till naturstigen på Finlands sydligaste udde i Hangö, paddla kanot, segla, simma och bada, besöka Frontmuseet och på kvällarna efter mötena samlas till lägerbål, korvgrillning och gemenskap på Sjömansrostranden.

Konferens- och mötesplatser

Sjömansro: Hamnvägen 38-40, (onsdag- torsdag) samlingsplats och matservering.
Högsand: Samlingsplats från torsdag kväll- söndag. Här hålls alla möten och samlingar. Högsand är också barnens och ungdomarnas samlingsplats.

Logi

Ordnas både på Högsand och på Sjömansro. Vi vill gärna uppmuntra till att ta med egen husbil-/vagn eller tält. Vi har ett begränsat antal platser torsd-fred och vi kan eventuellt tvingas söka en del logi på annat håll. Ta med egna lakan och handdukar! Plats för husvagnar-/bilar, tält etc. finns både på Högsand och på Sjömansro.

Matserveringar

Frukost ordnas på det ställe där man bor (Sjömansro och Högsand). Lunch och middag ordnas från och med torsdag kl.17 på Högsand. Kl.21- kvällsserveringarna ordnas på Sjömansro.

Kostnader och ekonomi

Vi kommer att praktisera frivilligt gåvogivande (offerglädjens stund), vilket betyder att vi inte har fasta avgifter. MKF kommer dock att ersätta Högsand för sängplatser ca 30€/ natt och mat á 26 €/ dag. Vi tror att det är viktigt att alla har ekonomiska möjligheter att delta i en konferens och därför vill vi praktisera det som beskrivs i 2 Korintierbrevet kapitel 8. (”Tillsammans bär vi varandras ekonomi!”).

Årsmöte

MKF:s och FMF:s årsmöten hålls fredagen den 15 juni kl 11 på Högsand i Lappvik

Gäster o talare

Britta Hermansson (Swe) är efterfrågad föredragshållare och driver den populära samtalspodcasten “Brittas vardagsrum”. Britta är pastor i Equmeniakyrkan och författare till böckerna Yttre tryck och inre vila, Möten som berör, Mogna vackert och De vi ville bli. På konferensen medverkar Britta under lördag och söndag.

Krister och Lisbeth Gunnarsson är välkända för många av oss. De var elever på Lärjungaskolans första årskurs. Efter många år som missionärer i Ecuador arbetar de idag med bl.a. församlingsplantering. Krister och Lisbeth deltog i pastorernas januarimöte 2018, där deras medverkan uppskattades mycket.  Krister och Lisbeth finns med oss under hela konferensen. Dessutom medverkar MKF:s egna pastorer och förkunnare, med flera.

Från Suomen Vapaakirkko (MKF:s finska systerkyrka) representerar samfundsledaren Hannu Vuorinen med fru Marjo.

Barn- och ungdomskonferens

Under konferensen anordnar FMU barnmöten för barn 4-10år och samlingar för tweens 11-14år.  På barnmötena kommer vi att sjunga, leka, pyssla och skoja men också höra mer om Gud och vad han vill med oss. På Tweens samlingarna blir det en hel del lek och hålligång men också utflykt, undervisning och bön.

Busstransport från Jakobstad        

Om det finns ett tillräckligt stort intresse för en gemensam bussresa, Jakobstad- Vasa- Närpes- Lappvik (torsdag- söndag), är du välkommen med! Priset är 50€ tur/retur för en vuxen. Barn under 16 år åker gratis. Boka plats genom att du anmäler ditt intresse via anmälningstalongen, så tar vi sedan kontakt med dej.

Anmälning

Anmälan skall görs via formuläret nedan, före den 27.5.2018. Om du önskar äta i konferensmatserveringen måste du anmäla dej, även om du inte bor på konferensplatsen. (17.5. är 75 personer anmälda och till bussen från Österbotten 7 pers). Workshopen: Båtutfärd till Jussarö, är fullbokad.

Har du frågor kontakta oss via: info@missionskyrkan.fi

 

Program

Samlingar och tider (uppdaterat 30.04.2018)

14.6 torsdag 
Kl. 8-9 frukost på Sjömansro
Kl. 10-16 ledar-, pastors o medarbetarsamling på Sjömansro, med inriktning på att vara en ledare och ansvarsbärare i församlingen, bönepromenad, etc. Medv: Krister o Lisbeth Gunnarsson
Kl. 12.30 lunch på Sjömansro
Kl. 17 Middag på Högsand
Kl. 19 Kvällsmöte på Högsand

15.6 fredag
Kl. 8-9 frukost där man bor
Kl. 9.30 morgonsamling med lovsång och bibelstudium. Medv: Krister o Lisbeth Gunnnarsson
Kl. 11 MKF:s och FMF:s årsmöte på Högsand
kl. 12.30 Lunch
kl. 14 årsmötet fortsätter
kl. 14-15 parallellsamling med Lisbeth eller Krister
kl. 17 Middag
Kl. 19 Kvällsmöte på Högsand. Medv: Krister o Lisbeth Gunnarsson

16.6 lördag
Kl. 8-9 frukost där man bor
Kl. 9.30 morgonsamling med lovsång och bibelstudium. Talare: Britta Hermansson Mogna vackert”
kl. 11:30 Lunch
Kl. 13 workshop och upplevelsegrupper
Kl. 17:30 Middag
Kl. 19 Kvällsmöte på Högsand. Talare: Britta Hermansson De vi ville bli”.

17.6. söndag
Kl.  8-9 Frukost där man bor
kl. 10 Konferensgudstjänst
kl. 12:30 Lunch på Högsand

* Efter kvällsmötena finns kvällsfika på Sjömansro (Smörgås och kvällste-/kaffe) samt möjlighet till strandbastubad.  För de som bor på Högsand finns kvällsmål i lägenheterna där man bor.

* FMU ordnar lägerbål på Sjömansrostranden och säljer grillkorv och annat smått och gott.

 

Intressegrupper och Workshop
Lördag eftermiddag är tänkt som rekreations- och upplevelsetid. Konferensen ordnar vissa program, men var och en är naturligtvis fri att själv hitta på sitt eget program, eller bara njuta av livet runt konferensplatsen. Vissa workshops har ett begränsat antal platser. Anmäl dej till det program du önskar för att försäkra dej om att det finns plats för dej.

- Böneworkshop: I kapellet på Sjömansro ordnas bön och förbön

- Frontmuseet: (www.frontmuseum.fi). För den som är intresserad av historia är det värt att besöka Frontmuseet i Lappvik. Konferensen erbjuder en guidad tur i museet. “Vi är mycket mera än ett traditionellt museum  eftersom vi ligger exakt där frontlinjen löpte på Hangö udd under fortsättningskriget”,  utlovas det i reklamen. Som besökare erbjuds du en rent fysisk upplevelse som anknyter till de historiska händelserna under åren 1939-1941 som utspelat sig precis här.

- Nybörjarpaddling: På Sjömansrostranden ordnas kajakpaddling för nybörjare med hjälp av en instruktör. 12 st kajaker finns tillgängliga.

- Beachvolley: På Högsand finns möjlighet att spela beachwolley

- Sightseeing med buss till Hangö & förbön för Hangö: Upptäck Finlands sydligaste stad! Det som kännetecknar staden är dess stränder! 30 km sandstrand omger Hangö. Årligen kommer tusentals turister till staden för att njuta av sol och hav. Här hade FMU i början av 70-talet evangelisationsläger på somrarna under Kaj Holttis och Carl-Johan Erikssons ledning. En del av oss präglades av dessa läger för resten av våra liv! Ett förbönstillfälle för staden ordnas under sightseeingen i Missionskyrkan/ Vapaakirkko..

- Båtutfärd till Jussarö: Det finns plats på båten för de 25 först anmälda personerna. (Fullbokad 17.5.) Ön ligger i Ekenäs skärgårds nationalpark, alldeles i yttersta skärgården. Ön har en unik historia förknippad med fiske, sjöfart, försvarsverksamhet och gruvdrift i Finska viken.

- Naturstig: Tulluddens naturstig- vägen till Finlands sydligaste spets. (www.tourism.hanko.fi). Ingen gemensam transport ordnas från konferensen. Man tar sig dit med egen bil och sedan är det bara att följa den utmärkta stigen. Tips: Ta med en egen ryggsäck med fika, sittunderlag och en kikare ! Stigen är 6,7 km lång och markerad med vita stolpar.