Talare

Temat för Sommarkonferensen 2023 är “Mobilisering – rörelse, utrustning, sändning”.

Stefan Swärd är verksam som konsult inom svenska näringslivet. Han har varit engagerad i svenska kristenheten hela livet och har ett brinnande engagemang för att sprida kristen tro. Han har varit pastor under många år bl a i Elimkyrkan i Stockholm. Stefan är mycket aktiv i svensk kristenhet och just nu är han engagerad i styrelsen för Sebastian Staksets organisation Heart of Evangelism, i styrelsen för Skandinaviska Teologiska Högskolan i Uppsala och rådgivare åt New Wine-nätverket.    

Ulf Häggqvist är missionsledare för Svenska Alliansmissionen (SAM). Han har verkat som pastor inom SAM på tre olika församlingstjänster 1989-2014. Ulf har arbetat med mentorskap och stöd för pastorer inom SAM, och sedan 2021 har han verkat som missionsledare. 

Kjell Birkeland fungerar som församlingsrådgivare i Misjonskirken Norge där han bär huvudansvaret för Menighetsskolen, eller Församlingsskolan. Församlingsskolan är ett verktyg ämnat att hjälpa lokalförsamlingarna med vitalitet och tillväxt. Tidigare har Kjell fungerat som pastor vid Grimstad Misjonskirke

Emmanuel och Alexandra Hylleryd producerar skivor och program för barn och unga, och brinner för att berätta om Jesus för barn. Paret har ansvarat för barnkonferenserna under flera år och är redan bekanta för många av våra små. 

Mats ’Matti’ Aspvik är verksamhetsledare vid Kyrkans Ungdom. Han har verkat som evangelist och ledare inom olika organisationer, samt arbetat som arbets-kraftsutbildare bland marginaliserade unga och vuxna. Han arbetar för tillfället med bl.a. temaåret ”Livspusslet Gud och jag”, där målet är att hitta en enklare livstil.

Agneta Enström jobbar på dagis och familjens jordbruk. Hon är en god inspiratör och har jobbat som pastor i Salemförsamlingen i Nykarleby och med andra förtroendeuppdrag inom pingströrelsen. 

Markus Österlund är pastor och föreståndare för Andreaskyrkan i Helsingfors. Han har tidigare arbetat som folktingssekreterare, politisk rådgivare och universitetslektor i statskunskap vid Helsingfors universitet.

Stefan Löv är pastor och föreståndare för Ebenserkyrkan i Jakobstad. Han är en uppskattad talare och har gedigen erfarenhet av att utveckla församlingar såväl nationellt som internationellt.

Missionskyrkan i Finlands sommarkonferens går av stapeln 8-11 juni 2023. Konferensplatsen är Länsinummi skola, Västerleden 1, 68630 Jakobstad. Anmäl dig här!

Sommarkonferensen 2023 | Talare | Konferensprogram | Logi | Måltidspaket | Inspelningar