Sommarkonferensen 2019

Storgatan mot kyrkan vid Kanalesplanaden

 

20190322_Sommarkonf_19_A3_poster_printversion_05

Välkomna till Sommarkonferens i Jakobstad 27-30.6.2019I år håller Missionskyrkan i Finland och Finlands svenska Pingst igen en gemensam sommarkonferens i Jakobstad med temat ”Ge det vidare”. Platsen är Optima mitt i staden och konferensen kommer att bjuda på något för alla åldrar.

På konferensområdet hittar du bland annat en missionsutställning, försäljning av böcker och musik, konferenskansliet, vilorum, lekrum för 0-3-åringar och fina barnutrymmen. Där hålls också frukost-, lunch-, middags- och kvällsmålsserveringarna. På konferensplatsen finns ett caféområde som är öppet hela dagen för gemenskap kring kaffekopp. Vi erbjuder förmånliga matpriser under dagarna. Barn 0-6 år äter gratis, 7-17-åringar har ett lägre matpris än vuxna.

Uppdaterad info om sommarkonferensen finns på hemsidan www.sommarkonferensen.fi, på Facebooksidan Sommarkonferensen och på Instagram.

Anmälning: Du kan anmäla dig på följande sätt: Via hemsidan: www.sommarkonferensen.fi eller genom att sända e-post till maria.prost@elim.fi

Logi: På konferensområdet finns ett internat med rum som kan bokas för 25 €/person/natt. Internatet har separata rum med egen dusch och toalett på andra sidan gatan från konferensplatsen. Det finns även några lägenheter för familjer på gångavstånd. Mer info om logipriserna finns på: www.sommarkonferensen.fi. Bokningar görs till tel. 044-322 1260 (Maria). Sommarkonferensen har ett avtal med Stadshotellet i Jakobstad, som under dagarna erbjuder rum till specialpriser för konferensdeltagare, se mer info på hemsidan. Hotellbokningar görs direkt till hotellet.

 Konferensprogrammet

 Torsdag 27.6 

kl. 10:00     Gemensam ledarkonferens i Elimkyrkan: Mika Yrjölä

kl. 12:00      Lunch i Elim.

kl. 13:00      Årsmöten i Ebeneserkyrkan och FSP förkonferens i Elin kyrkan.

kl. 17:30      Middag på Optima

kl. 19:00      Inledande konferensmöte:  Mika Yrjölä

kl. 20:30      Kvällsbit

Fredag 28.6 

kl. 8:00-9:00Frukost i caféet vid Optima

kl. 9:30           Bön, bibelläsning och lovsång

kl. 10:00         Förmiddagsmöte: Mika Yrjölä

kl. 11:30          Lunch

kl. 13:30          Bibelstudium: Jonas Ahlsved

kl. 15:00          Seminarier

kl. 16:30          Middag

kl. 19:00           Kvällsmöte: Olle Rosenqvist

kl. 20:30           Kvällsbit

kl. 22:00           Ungdomsmöte

Lördag 29.6

kl. 8:00-9:00   Frukost

kl. 9:30              Bön, bibelläsning & Lovsång

kl. 10:00             Förmiddagsmöte

kl. 11:30              Lunch

kl. 13:30             Bibelstudium: Lilian Lytz

kl. 15:00              Seminarier

kl. 16:30              Middag

kl. 19:00              Kvällsmöte:Fredrik Martin

kl. 20:30              Kvällsbit

kl. 22:00              Ungdomsmöte

Söndag 30.6

kl. 8:00-9:00    Frukost

kl. 9:30               Bön, bibelläsning och lovsång

kl. 10:00             Festgudstjänst med nattvardStefan Löv

kl. 12:00             Lunch

Talarpresentation

 Mika Yrjölä, är en ofta anlitad talare i Finland men även internationellt. Han gift med Rommy och de har fyra barn. Mika är som missionärsbarn född i Singapore, har gått bibelskola i Amerika, tjänat som pastor i Canada och varit missionär i Indonesien. Sedan 1912 leder Mika Yrjölä Finlands största frikyrka, Saalem i Helsingfors, och är sedan 2017 även samfundsledare för den finska pingströrelsen.

Stefan Löv, är en uppskattad talare som på ett tydligt och inspirerande sätt utmanar, uppmuntrar och utrustar människor att följa Jesus i vardagen. Han är pastor och föreståndare i Ebeneserkyrkan i Jakobstad sedan 21 år tillbaka, församlingsutvecklare inom Missionskyrkan i Finland och har en gåva att leda både lokalt, regionalt och internationellt. Stefan bor i Ytteresse i Pedersöre, är gift med Ann-Marlén, har tre barn och två barnbarn. Han gillar idrott och musik och har memorerat minst lika många sportresultat som bibelverser. Han hejar på Liverpool och lyssnar gärna på hårdrock.

Olle Rosenqvist,  är en man som efter att han blev räddad från alkoholmissbruk och ett liv i misär satsat allt på att resa runt och berätta om Jesus. Han har varit med om att starta många församlingar ute i världen och träna nya församlingsledare. Olle visar genom sina berättelser och sin passion för Jesus att ingenting är omöjligt för den som tror, vare sig i Finland eller i resten av världen. Olle bor i Kvevlax, är gift med Birgitta, har fyra barn och två barnbarn.

Fredrik Martin, är gift med Johanna och de har fyra barn. Fredrik är ledande pastor i Betesda Church i Ekenäs, en församling som har välsignats med många nya medlemmar de senaste åren. Under Fredriks ledarskap har församlingen arbetat målmedvetet för att integrera nya människor i sin gemenskap. Församlingen har utvecklats på ett fantastiskt sätt till att bli en mångkulturell gemenskap med många olika nationaliteter och kulturer i hjärtat av Ekenäs.

Barnkonferensen: Vi är glada att få hälsa alla barn hjärtligt välkomna med på Barnens egen konferens i Jakobstad! Vi ser fram emot roliga dagar tillsammans där vi får nya vänner och får lära känna Jesus bättre. Det blir lek och rörelse, olika kreativa workshops och fartfyllda barnmöten med familjen Hyllerud från Sverige! På lördag blir det för 7-10-åringarna dags för Expedition Svedja. En äventyrsdag ute på lägerområdet Svedja med olika aktiviteter, banor, tävlingar och möjlighet till simning i havet. Vi ledare kan knappt vänta på att få träffa just dej på Barnens konferens!

Alexandra och Emmanuel Hyllerud håller i trådarna för Barnkonferensens möten i Jakobstad. De är tillsammans med sin tre barn bosatta i Floda norr om Göteborg. Alexandra och Emmanuel är kända för sin produktion av sång och musik för barn på barnskivor.se och har i 15 år rest runt och hållit barnmöten. Genom berättelser, roliga figurer, sång, dans och musik vill de på sina glada o svängiga möten berätta för barnen om Jesus och ge redskap och möjlighet för barnen att få en egen personlig relation med  Jesus!

BARNENS PROGRAM

TORSDAG:

Kl. 19:00                  Barnmöte med Hylleruds

FREDAG:

Kl. 10-11:30             Barnmöte med Hylleruds

Kl. 13:30-14.30       Power Hour
Grupp 1: 4-6 åringar
Grupp 2: 7-10 åringar

Kl. 15-16:30              Workshops
Grupp 1: 4-6 åringar (Fixa & Trixa / Legoverkstad / Färgateljen)
Grupp 2: 7-10 åringar (Skrotverkstad / Smått & Gott / Flower Power)

Kl. 19-20:30               Barnmöte med Hylleruds
LÖRDAG:
Kl. 10-11:30                Barnmöte med Hylleruds

Kl. 13.30-14:30           4-6 åringar:Power Hour
7-10 åringar: Expedition Svedja 13.30-16.30 Utfärd med buss till Svedja lägerområde. Aktiviteter:(Simning, Spårning / Äventyrsbana, Volleyboll / Fotboll m.m.)
Kl. 15-16:30                 4-6 åringar:Workshops (Legoverkstad / Fixa& Trixa / Smått & Gott)

Kl. 19-20:30               Barnmöte med Hylleruds
SÖNDAG:

Kl. 10-11:30                 Avslutande barnmöte med Hylleruds

Tweenskonferensen: Du som är 11-14 år är varmt välkommen med på Tweenskonferensen! Vi kommer att ha kul tillsammans med många roliga aktiviteter, men vi hinner också chilla och umgås med varandra. Under mötena lär vi känna Jesus bättre, vi sjunger tillsammans med Per-Richard ”Pricken” Levälahti, och så blir det tävlingar och annat skoj förstås. Halva fredagen är vi ute vid Svedja lägergård där Wild Kids går av stapeln! Ansvariga ledare för tweenskonferensen är Agneta Enström från Salemförsamlingen i Nykarleby och Tommy Johansson från Ebeneserförsamlingen i Jakobstad tillsammans med ett härligt team.

Tweensprogram:

Torsdag

19.00 Tweensmöte

Fredag

10.00 Tweensmöte

13.00-19.30 Bussutfärd till Svedja lägerområde / Wild Kids

Lördag

10.00 Tweensmöte

15.00-16.30 Workshops

19.00 Tweensmöte

Ledardag inleder Sommarkonferensen. Årets Sommarkonferens kommer att bestå av två delar. Själva konferensen som startar på torsdag kväll kl.19 men redan på torsdag förmiddag kl.10 kör en ledarkonferens igång. Vi vill verkligen ta vara på tillfället när ledare från Missionskyrkan och Pingströrelsen kommer samman att träffas, inspireras och utvecklas som ledare i Guds rike. Att vara ledare i Guds församling är världens viktigaste uppgift, men det är också en utmanande uppgift som förutsätter förkovran och ständiga impulser av inspiration utifrån. Konferensens huvudtalare Mika Yrjölä kommer att tala över temat ”Ge det vidare” och belysa vikten av att ständigt bredda ledarskapet med nya människor. Han kommer öppenhjärtligt att dela sina olika erfarenheter av de nödvändiga generationsväxlingar som kyrkan ständigt står inför.  Ledardagen startar kl.10 på torsdag i Elimkyrkan och på eftermiddagen håller respektive rörelser sina årsmöten och samtal i Elim eller Ebeneser från kl.13-17. Ledardagen är till för dej som står i nåt ledaransvar