Sommarkonferensen 2024

Det är snart sommar igen och vi ser fram emot att mötas på Missionskyrkans sommarkonferens! Detta år är det i den vackra staden Borgå vi möts, och vi samlas under ledordet Frimodighet

Bibeln säger i Psalm 138:3:             
              När jag ropade svarade du mig, 
              du gav mig frimodighet och kraft i min själ. 

Vårt inre behöver ständigt förnyas och vi behöver påminnas om Guds godhet i alla situationer och i alla säsonger i våra liv. Det är lätt hänt att vi misströstar och tappar modet då vi tar del av allt som händer, både nära och fjärran.  Därför är det viktigt att vi på nytt vänder oss till Jesus Kristus som kan ge oss det vi behöver: ny kraft och en ny frimodighet i Honom själv! 

Just nu behöver varje troende precis all den nåd och frimodighet som Gud har lovat i sitt ord. Och församlingarna har alla skäl och möjligheter att vara frimodiga i förkunnelsen av evangeliet. Vilken förmån vi har att mycket snart samlas igen, tillsammans ropa till Gud och ta emot Hans svar: frimodighet och kraft! 

Varmt välkommen till Borgå!

– Roger Andersson, tf samfundsledare

Missionskyrkan i Finlands sommarkonferens är en värdefull möjlighet att komma samman som församlingar och samfund. Vi får tillsammans möta Gud, möta varandra och vandra tillsammans en bit på vägen. Under konferensen i Borgå får vi del av Guds ord i predikan och bibelstudium, mötas i mindre grupper i seminarier, bekanta oss med gamla stan i Borgå.

Konferensinfo

Tid och plats: 6-9 juni vid Huhtisen koulu som ligger 1,5 km utanför Borgå centrum (Huktisvägen 7, 06100 Borgå). 

Ledord och tema: Frimodighet

Inbjudna huvudtalare : Rauno & Minna Karmitsa, Benjamin Sandell, John Nielsen (Danmark), familjen Julia & Morgan Petersson (Sverige, barnmöten) och Valter & Marion Enlund (tweens)

Seminarier: Ben Fernström och Petrus Prophetic, Elna Romberg, Andreas Forsberg, Julia Gustafsson

Lovsång och musik: Team från Missionskyrkan i Borgå, konferenskör, Elna Romberg, Andreas Forsberg

Sommarkonferensen är en härlig höjdpunkt på året och vi har strävat till att det finns innehåll för alla åldrar. I dagsprogrammet hittar du klockslagen för de olika samlingarna, seminarierna och måltiderna. För de allra minsta barnen har vi ett utrymme med leksaker, mikrovågsugn och blöjbyte. Vi strävar till att ordna aktiviteter för barn & tweens under seminarierna. Planeringen fortgår och ytterligare information läggs upp på hemsidan. Ungdomarna är med på huvudsamlingarna men har även ett eget seminarium samt eget kvällsmöte på lördag.

Preliminära matpriser: Måltidspaket för hela konferensen: 50€ vuxna, 30€ barn (4-12 år), yngre barn gratis. Enskilda måltider, vuxna: lunch/middag 7€, kvällste 5€. Enskilda måltider, barn: lunch/middag 5€, kvällste 3€.

Konferenslogi i Borgå erbjuds på följande ställen:
Alt 1. Budget Hotel Easystay: easystay.fi  Konferensrabatt 10%, inkuderar morgonmål. Följande rum reserverade för MKF: 4 st 1p rum, 5 st 2p rum, 4 st 3p rum. Boka senast 25.5!
Alt 2. Porvoo Hostel: porvoohostel.fi/sv Morgonmål ingår inte, men det finns kylskåp och köksmöjligheter. Boka senast 20.5!
Alt 3. Soltorp: www.soltorp.fi/majoitus Konferensrabatt 10%, inget morgonmål. Boka senast 23.5! Soltorp ägdes tidigare av FMF / MKF. Läs mera om Soltorp här!

Ytterligare hotellalternativ i centrum: Seurahovi (seurahovi.fi/svenska), Hotel Sparre (sparre.fi), Pariisin Ville (pariisinville.fi/svenska), Hotel Runo (runohotel.com/?lang=sv)

Vid frågor kan du kontakta Roger på roger.andersson@mkf.fi eller tfn 050-5272285!

Talare på konferensen

Rauno Karmitsa är evangelist, musiker och pastor med gåvan att förmedla Guds kärlek och nåd genom ord och ton. Han är en anlitad förkunnare både på finska och på svenska. Rauno föddes i Savolax, men tillbringade barn- och ungdomstiden i Norrbotten i Sverige. När pappan blev frälst bosatte de sig i Haparanda, varifrån pappan reste runt som evangelist på 70-90-talet. Idag bor Rauno i Seinäjoki med sin hustru Minna. Paret har två vuxna döttrar.

Benjamin Sandell är 38 år gammal, trebarnsfar och gift. Familjen bor sedan några år tillbaka i Vasa. Till vardags jobbar Benjamin i Studentmissionen, Vörå församling och med församlingsutveckling. På fritiden gillar han att idrotta och läser gärna så mycket han hinner vid sidan om familjelivet.

“Mitt hjärta är för att se människor växa som Jesu lärjungar, att se Guds folk förnyas och se gemenskaper som når nya och där alla får upptäcka sina gåvor ta form.”

John Nielsen är generalsekreterare för Missionskyrkan i Finlands systerkyrka Evangelisk Frikirke Danmark – Evangelical Free Church of Denmark. Han är också ordförande för det internationella nätverket IFFEC, International Federation of Free Evangelical Churches. John har jobbat som pastor i över 25 år och har skrivit boken “Håb for din by” (Hopp för din stad). Han är gift och har två vuxna barn.

“Jag ser verkligen fram emot att träffa Missionskyrkan i Finland och att få vara en del av er konferens.”

Familjen Julia och Morgan Petersson har hand om barnmötena under konferensen. Familjen har jobbat som missionärer i Tanzania sedan 2015, men har nu ett mellanår i Sverige. Julia och Morgan har tidigare tjänat och arbetat tillsammans med Emmanuel och Alexandra Hyllerud, och de delar samma vision för barnen i församlingen.

Visste du att barnen är den mest onådda folkgruppen i världen? Vi ger Jesus till barnen på ett sätt som de kan ta till sig genom sång, lek och undervisning som är anpassat till barnen.

Valter och Marion Enlund har hand om tweensen (11-14 år) på årets sommarkonferens. Valter är född i Sibbo och studerar för tillfället online media på Arcada. Då han inte är i skolan är han engagerad i ungdomsarbeten i både Nyland och Österbotten. Lovsång och musik har alltid varit en del av hans liv. Marion kommer ursprungligen från Jakobstad och har i många års tid varit engagerad i församlingsarbete, främst med barn och ungdomar. Utöver det älskar hon att fotografera. När Marion och Valter är lediga är de gärna ute på spontana, oplanerade roadtrips.

“Vi brinner för Jesus och att finnas till för andra människor!”

Seminarier

Ung & Fri & Modig (unga, fre)
Vad är det att vara ung och kristen just idag i Svenskfinland? Hur kan de unga hjälpa varandra, finnas till hands för varandra och växa i tron?  Hur kan de unga lära sig av de äldre, och hur kan de äldre lära sig av de unga? Benjamin Sandell jobbar till vardags i Studentmissionen och i Vörå församling.

Vandra i den Helige Ande (fre)/Det profetiska idag (lör)
Vi testar, utvärderar och utvecklar. Vi tjänar med det vi lär oss och tränar dem som är intresserade av ämnet. Vi kommer att ha ett seminariespår bestående av två olika delar. Rekommendationen är att man om möjligt väljer bägge seminariepassen i och med att undervisningen och samtalen bildar en helhet. Petrus Prophetic är ett team inom Petrus församling som arbetar för en sund och fungerande profetisk kultur. 

Konferenskör
Vi sjunger lovsånger, psalmer och gospel och lär oss också lite stämmor och sångteknik. Konferenskören medverkar i kvällsmötet på lördag och på gudstjänsten på söndag. Du som anmäler dig till kören får möjlighet att bekanta dig med sångerna på förhand. Inga förhandskunskaper behövs. Elna Romberg är sångare och sångpedagog med lång erfarenhet av att leda körer och lovsång i olika sammanhang. Andreas Forsberg är pianist och sångare och ofta anlitad som musik- och lovsångsledare.

Lovsångsdans 
Kom med och tillbe och lova Herren med hela din kropp! På workshopen lär vi oss några lätta koreografier, samt funderar på hur man kan uttrycka bön och utforska bibeltexter genom dans, och hur man hittar sitt eget personliga sätt att tillbe genom dans. Tidigare danserfarenhet behövs ej. Julia Gustafsson är utbildad danslärare och har jobbat i branschen över tio år. Hon har lett och medverkat i dansgrupper i kyrkor och kristna sammanhang och träffas för tillfället med en grupp lovsångsdansare i Missionskyrkan i Borgå ca 1 gång/mån

Tjäna tillsammans (lör)
Hur är det att tjäna Gud tillsammans i familjen och som par? Hur orkar vi tillsammans? Hur kan vi på bästa sätt förnya vår relation till Jesus och till varandra? Hur kan vi undvika att fastna i en kyrkbubbla i familj och äktenskap? Rauno och Minna Karmitsa är pastorer, evangelister och musiker från Seinäjoki. 

Livet i Afrika (barn, lör)
Hur är det att vara barn och växa upp i Tanzania i Afrika? Vad kan vi lära oss av varandra, och vad vill Gud visa oss genom kontakten med olika kulturer och länder? Familjen Petersson är missionärer från Sverige som under många år har vistats och arbetat bland barn i Tanzania.

Guidad rundtur i gamla Borgå (fre)
Kom med på en guidad promenad genom den vackra gamla stan i Borgå. Vi tar del av stadens historia och hör även om intressanta personligheter från Borgå. Guidningen startar kl 13.30 vid Borgå domkyrka. Man bör reservera 1,5h tid för guidningen. Jenny Törnroos jobbar på Borgå museum och är vår guide under promenaden.

Program

Torsdag 6.6

12.00   Lunch
13.00   Medarbetarsamling för anställda,  medarbetare, ledarteam. Presentation av gästerna och samtal kring ledarskapsfrågor i församlingarna. Kaffeservering.
16.30   Middag 
18.00   KVÄLLSMÖTE med Benjamin Sandell ”Frimodigt lärjungaskap I”. Barn- och tweensmöte.
20.00   Kvällste

Fredag 7.6

9.30     Morgonbön
10.00   FÖRMIDDAGSMÖTE med Benjamin Sandell ”Frimodigt lärjungaskap II”. Barn- och tweensmöte.
11.30   Lunch
13.00   SEMINARIER: Ung & Fri & Modig (för unga) Benjamin Sandell, Vandra i den Helige Ande Ben Fernström & Petrus Prophetic, Konferenskör Elna Romberg & Andreas Forsberg, Lovsångsdans Julia Gustafsson, Guidning i gamla Borgå Jenny Törnroos
14.30   Borgå-FMU Café
15.00   Fritid och spel: fotbollsturnering, skatepark, utelekar
16.30   Middag
18.00   KVÄLLSMÖTE med Roger Andersson ”Frimodigt liv”. Barn- och tweensmöte.
20.00   Kvällste

Lördag 8.6

9.30       Morgonbön
10.00     FÖRMIDDAGSMÖTE med John   Nielsen ”Frimodig kyrka i bön och tjänst för staden”. Barn- och tweensmöte.
11.30     Lunch
13.00     SEMINARIER: Att tjäna tillsammans Rauno & Minna Karmitsa, Det profetiska idag Ben Fernström & Petrus Prophetic, Livet i Afrika (för barn) familjen Petersons, Konferenskör Elna Romberg & Andreas Forsberg, Lovsångsdans Julia Gustafsson
14.30     BorgåFMU Café
15.00     Missionsmöte med Markus Linde, Olle Rosenqvist, Martin Sandås m fl
16.30 (17.00)   Middag 
18.00     KVÄLLSMÖTE med Rauno & Minna Karmitsa ”Frimodighet och kraft”. Barn- och tweensmöte.
20.00     Kvällste
21.00     Ungdomskväll, Valter och Marion Enlund & team

Söndag 8.6

10.00     Gudstjänst med Rauno & Minna Karmitsa, John Nielsen. Barn- och tweensmöte.
12.00     Lunch och avfärd

Ladda ner konferensprogrammet här (utdrag från På väg)