Sommarkonferensen 2017

Sk17-FB

Välkommen till sommarkonferensen 2017 på Norrvalla i Vörå!

Årets sommarkonferens hålls på Norrvalla i Vörå den 29 juni – 2 juli. Konferensen ordnas också detta år tillsammans med Finlands Svenska Pingstmission.
Inriktning

Konferensen följer tre huvudspår: Ledarkonferens, Samfundsprocesser och Folkfest!

Utrymmen

Festsalen (idrottshallen) rymmer cirka 600 + 150 personer. Auditoriet rymmer 190 personer.

Mat

Alla måltider serveras i Folkhälsans restaurangen Elsas kök.

Frukost: vuxna 6€, barn 4-12 år 3€
Lunch: Vuxna 7€, barn 4-12 år 4€
Middag: Vuxna 8€, barn 4-12 år 5€
barn under 4 år gratis

Konferensen får ordna korvgrillning vid grilltaket vid minigolfbanan kvällstid.

Logi

Ett dubbelrum på hotellet, inklusive frukost, kostar 80€/natt.
Husvagns- och husbilsplatser 15 euro/dag
Massinkvartering i sovsal, inklusive frukost, 15€ per person och natt.

Login bokar ni själva direkt med Norrvallas reception, inte via konferensen! (tel: 06-383 1012, e-post: norrvalla.reception@folkhalsan.fi)

Ekonomi

Både till dig som deltar i konferensen och till dig som detta år inte har möjlighet att närvara vill vi ge denna utmaning: Hjälp oss att tillsammans genomföra denna viktiga konferens. Det kan du göra genom att betala in på detta kontonummer och ange referensnumret. Tack för att du vill vara med och utbreda Guds rike i vårt land och utöver världen!

Kontonummer (IBAN): FI57 4055 1020 2570 71 / BIC: HELSFIHH. Referens: 90023. Betalningsmottagare: Missionskyrkan i Finland

Huvudtalare

Huvudtalare under konferensen är Egil och Turid Svartdahl samt Öystein och Gina Gierme.

Egil Svartdahl föddes 1954 i Drammen, Norge, och är pastor, föredragshållare och programledare i norska TV 2, känd för sitt unika sätt att blanda allvar och humor. Han har fått flera utmärkelser för sin förmåga att kommunicera, bland annat norska Petter Dass-priset 1995 och Medierosen 2005.

I grunden är Egil utbildad konditor. Efter att en kort tid ha testat det yrket bytte han dock bana till att förmedla evangeliet på heltid. Hela sitt liv har Egil levt och verkat i församlingar som bestått av folk i alla åldrar, med allt vad det innebär.

– Spänningar mellan generationer är den största utmaning som jag har mött, säger Egil.

Egil är också författare. I sin senaste bok Ge det vidare: en församling för alla generationer, delar Egil sin stora erfarenhet av församlingsliv, generationsutmaningar och hur viktigt det är att bygga en kyrka som består av alla generationer för att kyrkan ska bestå från generation till generation.

Egil kommer till konferensen tillsammans med sin fru Turid och de kommer att vara med under hela konferensen.

Öystein och Gina Gjerme 

Öystein är grundare och ledande pastor för Salt Bergenskirken i Norge, som är en modern och växande kyrka. Öystein är en duktig ledare och talare som anlitas mycket på konferenser, i församlingar och i universitetsvärlden. Han är skribent för olika tidningar och en av ledarna för Högskolan i Ledarskap och Teologi samt församlingsplanteringsrörelsen Sendt i Norge. Öystein har en master i teologi från Regent University och bor i Bergen, Norge tillsammans med sin fru Gina och deras tre barn. Han brinner för ledarskap och har en djup insikt i vikten av att kyrkan leds av män och kvinnor med ledarskapets gåva, samt att kyrkan hela tiden utvecklar, tränar och formar nya ledare.

Gina har ett brinnande engagemang för kyrkan och Guds rike. Tillsammans med Öystein är hon en av huvudpastorerna för Salt, där hon förutom sin predikotjänst leder bland annat barnkyrkan, lovsångsavdelningen och Salt Diakonalt.

Gina har även 15 års erfarenhet från företagsvärlden där hon arbetar med näringslivsutveckling, ledarskap och organisationsutveckling inom konsultbranschen. Gina har en passion att vara med och utveckla organisationer och människor runt om kring sig. Hon är utbildad inom marknadsekonomi vid Northwestern College och har studerat teologi vid North Central University i Minneapolis. Gina är också en av författarna till boken Bro till tro, en bok som är skriven för att hjälpa människor att tala om och dela sin kristna tro med andra.

Barnkonferens och tonårsprogram

Barnkonferens och tonårsprogram kommer att ordnas. Barnpassningsutrymme finns för 0-3-åringar, skötseln på föräldrarnas ansvar. Barnkonferens ordnas för 4-10-åringar. Tweens hålls för 11-14-åringar. Uprising-teamet ansvarar för 15-20-åringarna.

Små barn (0-3 år): Ett barnpassningsutrymme där föräldrar kan vara med sina yngsta ordnas i salen “EGIL”. Ljud och bild streamat från mötet dit så man kan följa med.
Barn (4-10 år): Barnkonferens med Pricken Levälahti, Annika Blomqvist, Kerstin West m.fl.
Tweenies (11-14 år): Äventyr med David Grönlund, Fredrik Larsson & Co.
Uprising (15 år ->): Ungdomskonferens under ledning av Edit Koskinen och Uprising-teamet.

Missionen

Som komplement till missionsutställningarna planeras det under lördagen 13.30-15.30 cirka tio missionsstationer där olika missionsarbeten presenteras.

MKF:s missionärer besöker konferensen

Familjen Sandås, missionärer i Grekland, har meddelat att de deltar i Sommarkonferensen. Om allt går enligt de uppgjorda planerna hinner även familjen Korkman Lopes från Brasilien komma med under konferensens avslutningsdag.

Program

Preliminärt program finns på www.sommarkonferensen.fi!

Årsmöten & val av kandidater till MKF-styrelsen

Se mera info här.

 

Mer info och program sätts upp på MKF:s hemsida och konferensen officiella hemsida www.sommarkonferensen.fi.

 

Som ansvariga representanter för Missionskyrkan i Finland (MKF) och Finlandssvenska Pingst (FSP) känner vi en stor glädje i att få hälsa dig välkommen till årets konferens. Vi tror att det ska bli underbara dagar tillsammans som förhoppningsvis kommer att sätta spår i våra liv!

Håkan Björklund, Samfundsledare i MKF & Stefan Sigfrids, Nationell ledare för FSP