Anmäl dig till Sommarkonferensen redan nu

Sommarkonferensen hålls denna gång 9-12 juni i Mariehamn. Nytt för i år är att Missionskyrkan i Finland och Finlandssvenska Pingstmissionen ordnar konferensen gemensamt.

Huvudtalare är Joakim Lundqvist och Niklas Piensoho från Sverige.

Ps.JoakimLundqvist_full figure kopioJoakim Lundqvist är sedan 2013 pastor i församlingen Livets Ord i Uppsala – en församling med över 3000 medlemmar och en bred verksamhet både lokalt och internationellt. 2002 grundade Joakim den kristna ungdomsorganisationen Ny Generation, som inom loppet av tio år växte till 25 000 medlemmar. Joakim har också varit både Livets Ords ungdomspastor och vicepastor. Med sin inspirerande och uppmuntrande förkunnelse är Joakim en uppskattad talare världen över, till dags dato har han predikat i över 50 länder. Joakim har också gett ut fyra böcker som översatts till olika språk.

Porträtt Niklas_redNiklas Piensoho är pastor sedan 25 år och numera föreståndare i pingstförsamlingen Filadelfia i Stockholm – Nordens största frikyrkoförsamling med omkring 6000 medlemmar. Niklas är även kaplan för den kristna riksdagsgruppen i Sveriges Riksdag, och en uppskattad talare, ledare och bibellärare i många sammanhang. Han är också författare och har gett ut åtta böcker, bland annat bästsäljaren 100 dagar med Jesus. Niklas har tidigare besökt MKF:s sommarkonferens 2007, 2012 och 2015. Många berördes då av hans undervisning och i år gör han alltså en efterlängtad comeback än en gång!

Tweens- och tonårssamlingarna leds av Viggo Klausen från Kristiansand i Norge. Viggo har arbetat med tweens och tonåringar under lång tid, och han har också producerat filmer för både barn och tonåringar. Ännu en stor nyhet för barnfamiljerna är attEmmanuel och Alexandra Hyllerud från Göteborg kommer till barnkonferensen. De är kända bl.a från barnskivorna “Jesus är Kung”, “Jesus är super hjälte” och “Jesus är störst”.

Fler talare och medverkande är också under planering.

Vi kommer att satsa hårt för att alla generationer skall få så stort utbyte av konferensen som möjligt. Så vi välkomnar barnfamiljer, ungdomar, unga vuxna, människor mitt i livet och seniorer. Vi kommer alla att trivas på Åland!

Detta känns som ett naturligt steg, dels för att vi som församlingsrörelser är så nära varandra, men också för att församlingarna på Åland har en lång tradition av gemenskap.
// MKF:s samfundsledare Håkan Björklund om att MKF ordnar sommarkonferens gemensamt med Pingst

BOKA DIN RESA REDAN NU!

Det viktigaste nu är att planera sitt deltagande i sommarkonferensen genom att omgående anmäla sig, boka bil och båtplats samt logi eller anmäla sig till någon av bussarna (se nedan för mer info). Det är trångt på Åland under sommaren!

Åland erbjuder många alternativ för boende. Gemensamt för dem alla är att man bör vara ut i god tid för att få plats. Om du vill ordna ditt eget logi föreslår vi att du använder www.visitaland.com som informationskälla. Här hittar du boenden i olika prisklasser.

Under februari och mars (eventuellt lite längre, så långt platser finns) kan du också få logi ordnad i något av de gästhem (cirka 240 platser) som finns reserverade av Sommarkonferensen. Boka i så fall så fort som möjligt via konferensens hemsida www.sommarkonferensen.fi. Sommarkonferensens reserveringar gäller gästhemmen Övernäsgården, Neptun, Kronan och Solhem.

Som exempel på logialternativ 2 kan nämnas Övernäsgården (avståndet till konferensplatsen är ca 2 km): a) 12 st dubbelrum med dusch och wc i korridoren (70 €/dygn), b) 6 st trebäddsrum med wc och dusch i samma byggnad (89 €/dygn), c) 3 st fyrbäddsrum med wc och dusch i samma byggnad (109 €/dygn), d) 9 st stockstugor eller lägenheter för fem personer (125 €/dygn), e) 3 st stugor med två sovrum för femton personer, f)2 st stugor med två sovrum för tio personer.

BUSSTRANSPORT

Det kommer att ordnas buss från både Österbotten och Nyland.

Bussen från Österbotten har följande rutt och tidtabell: 9.6 start från Jakobstad kl. 01:00, Nykarleby 01.20, Kvevlax 02:15, Vasa 02:30, Närpes 03.35, paus i Björneborg ABC 05:00-05:45 och framme i Åbo hamn 07:45. Retur från Åbo 12.6 kl. 20:15, paus i Björneborg 22.15-22.45, Närpes 01:15, Vasa 01:20, Kvevlax 01:30,Nykarleby 02:25 och framme i Jakobstad 02:45.

Bussen från Nyland kör följande rutt (tiderna ännu oklara): 9.6 start i Borgå, rutten därefter Sibbo, Helsingfors, Karis, Ekenäs och framme i Åbo hamn 07:45. Retur från Åbo 12.6 kl. 20:15: Ekenäs, Karis, Heisingfors, Sibbo och Borgå.

Vi försöker arrangera så att de som åker med de olika bussarna har möjlighet att bo på samma ställe. På det sättet kan vi ordna gemensam transport till och från konferensplatsen morgon och kväll. Meddela att du önskar hjälp med boendet när du anmäler dig.

ANMÄLAN & MER INFORMATION

Anmälan sker via www.sommarkonferensen.fi. Där hittar du också utförligare information om konferensen och dess innehåll.

Välkommen till Åland!