Svängiga gospelkonserter med vokalgruppen Romberg & co

RombergsI höst bjuder vokalgruppen Romberg på högklassiga gospelkonserter runtom i södra Finland, tillsammans med ett gäng professionella musiker och körer. Turnén inleds med konsert i Ekenäs kyrka fredag 19.9 kl. 19, fortsätter sedan i Arabiasalen i Helsingfors lördag 20.9 kl. 18 och 20.30, och avslutas i Borgå på Grand söndag 21.9 kl. 18.

Vokalgruppen Romberg är ett etablerat namn i Svenskfinland. Gruppen, som kommer från Västra Nyland, gav år 2009 ut en julskiva som fick ett bejublat mottagande. Efter att ha sjungit tillsammans i olika uppsättningar så gott som hela livet, har gruppen utvecklat ett unikt sammansvetsat sound, som tilltalar en bred publik.

Med på konserterna är också soul- och gospelartisten Samuel Ljungblahd från Sverige. Samuel är en av Nordens främsta gospelsångare, känd bl.a. från tv-programmen Let´s Dance och Så ska det låta. I Sverige uppträder han ofta med artister som Lisa Nilsson och Sarah Dawn Finer. Samuel turnerar mycket i alla de nordiska länderna, men har aldrig besökt södra Finland – förrän nu! Han har också uppträtt med några av världens mest kända gospelartister, bl.a Kirk Franklin.

Även Daniel Stenbaek, en av Sveriges mest efterfrågade gospelpianister, finns med på konserterna. Daniel är en verkligvirtuos vid pianot, som behärskar de flesta musikstilar.

På konserterna i Borgå och Helsingfors medverkar också gospelkören His Master´s Noise. I Helsingfors medverkar dessutom Higher Ground Movement.

MKF deltar som arrangör för konserten i Ekenäs, FMU för konserten i Borgå.

Det utlovas varierande och medryckande konserter som passar både gammal och ung! Välkommen med!

Tryck på länkarna nedan för mer information och priser.

Info

Soul och Gospel i Ekenäs kyrka Hg hmn juliste4