Ny teologikurs våren 2015

Under hösten inleddes frikyrkornas gemensamma teologistudier i samarbete med Fria kristliga folkhögskolan och Örebro Teologiska Högskola.
Studierna fortsätter under våren med den nya kursen “Teologi i GT och NT, del 2” (7,5 högskolpoäng). Kursdeltagarna i höstens kurs “Teologi i GT och NT del I” har förtur till vårens kurs, men fr.o.m. 15.12 är anmälan öppen också för nya deltagare ifall platser finns kvar.

Kursinnehåll i “Teologi i GT och NT, del 2” är Moseböckerna, de historiska böckerna och vishetslitteraturen i GT och Paulus, övriga brev och Uppenbarelseboken i NT. Föreläsare är Lennart Boström (GT) och Patrik Wahlund (NT). Gästföreläsare Greger Andersson (GT) och Mikael Tellbe (NT). Datum för närstudieträffar är fre-lö 30-31.1, fre-lö 20-21.3 samt fre-lö 8-9.5.2015. Antal kursplatser: 15. Kursavgift 125,-. Arrangörer är Finland svenska Baptistmission, Finlands Svenska Pingstmission, Missionskyrkan i Finland och Fria kristliga folkhögskolan i samarbete med Örebro Teologiska Högskola. Anmälan till lennart.bostrom@efk.se.