73 nya förkunnare sändes ut i Indien och Nepal

Olle Rosenqvist (Evangelistmissionen) besökte Indien och Nepal i oktober. Resan inleddes med ett besök på bibelskolan i Mirik i Indien, där 45 elever sändes ut som nya förkunnare. Därefter åkte Olle vidare till Nepal för besök i Kathmando och bergsbyn Phaplu, där 28 elever på ledarträning sändes ut som förkunnare.
– Totalt sände vi ut 73 nya förkunnare, berättar Olle. Det är otroligt då vi tänker på ett samfund i MKF:s storlek!

I februari flyger Olle till Indien och Västbengalen. Syftet med resan är att främst ta tid för möten med de lokala ledarna.
– Oftast är det intensivt på våra resor och det är sällan det finns tid för samtal och diskussion med ledarna.
Olle ska tillsammans med Dawa Singhye, MKF:s samarbetspartner i området, också besökta ett stort flyktingläger där 40 000 buthaneser bor. I lägret finns sedan tidigare kristna församlingar, till vilka Olle och Dawa blivit inbjudna. Inbjudan har också kommit från två relativt nystartade kristna församlingar i småstäderna Damak och Ilam i Nepal, till vilka ett besök ingår i planerna. Dessutom planerar Olle att ta sig tid för planerings- och utvärderingssamtal med Dawa, för att utvärdera verksamheten hittills och planera inför framtiden.