350 barn och unga deltog i FMU:s lägersommar

För FMU innebär sommaren en intensiv tid med barnläger, tonårsläger, ungdomssamlingar och barn- och ungdomsprogram på sommarkonferensen. Också i sommar har FMU arrangerat, eller varit med och ordnat, tre barnläger, två tonårsläger, ett scoutläger, ett Midvintervecko-sommarEKO och ungdomsamlingarna “UNG Utterö”. Många av lägren och samlingarna har hållits på FMU:s fritidsgård i Sundom skärgård, men också på Sjömansro i Lappvik och på Svartholmen i Sibbo har FMU varit med och anordnat läger. Barnlägret på Sjömansro i Lappvik och tonårslägret på Svartholmen i Sibbo gjordes i samarbete med några lokala pingstförsamlingar. Sammanlagt har cirka 350 barn och unga fått vara på läger, träffa vänner och höra evangelium.

Södra Finlands sommarläger

Södra Finlands sommarläger har ordnats i samarbete mellan FMU och lokala pingstförsamlingar i Borgå, Sibbo, Helsingfors och Ekenäs. Att lägerverksamheten förankras i de lokala församlingarna har varit viktigt för oss. Pastorer har varit inbjudna som talare och församlingarna har engagerat sig i praktiska uppgifter och gett ekonomiskt stöd. Då vi har slagit ihop våra ledarresurser har vi fått starka och kunniga team som har kunnat genomföra högklassiga och trygga läger. I samband med lägren har nya ledare tränats och uppmuntrats.

Barnläger på Sjömansro

Under midsommarveckan samlades ett 40-tal barn och tjugo ledare på Sjömansro för barnläger. Som lägerchefer fungerade Heli Eskman och Ica Holmberg. Temat för lägret var “Vägen, sanning och livet” och genom drama, bibelundervisning och gästtalare vid braskvällarna talade vi om Jesus. Under lägret fick vi be till frälsning med några barn och tillsammans med barnen glädja oss över vår Gud som vidrör och helar oss. Vädret var svalt, men fint, och som lägergård betjänade Sjömansro oss på bästa möjliga sätt.

Ungdomsläger på Svartholmen

Veckan innan skolorna började åkte tolv ungdomar, nio ledare och två köksor ut till Svartholmen i Sibbo skärgård för att njuta av sommarvädret, naturen och varandra. Ungdomarnas längtan efter mer av Gud besvarades då vi fick vara med om gudsmöten, frälsning, andedop, helanden och uttydande av tungotal. Teman som behandlades var identitet, synd och frälsning, församlingsgemenskap, Jesus bland med folk och den Helige Ande. Två kvällar samlades vi för kill- och tjejsnack. Köket skämde bort oss med hemgjord mat gjord på lokala råvaror. Som lägerchefer fungerade Bianca Holmberg och Fanny Backman.

Lägerveckor är bokade redan för nästa sommar och för oss står det självklart att vi igen vill ordna våra läger tillsammans. Ett stort TACK till alla ledare och andra som har engagerat sig i lägerverksamheten!

Text: Fanny Backman & Per-Richard Levälahti / Foto: Gabriella Grönroos